Holešovští atleti si užili tábor v Beskydech!

 

Druhý červencový týden, v termínu 7. až 12.7.2014, proběhl v malebném prostředí Moravskoslezských Beskyd 1. tábor Atletiky Holešov. Jednalo se o „Sportcamp Beskydy“ – už jak název napovídal, pro všechny táborníky byl připraven prázdninový pobyt se zaměřením na sportovní aktivity. Velmi kvalitní zázemí sportcampu nám poskytlo rekreační středisko Zákopčí v Hutisku-Solanec.

 

Program celého tábora se nesl, přesně jak napovídal jeho název, ve sportovním duchu. Sportovní a pohybové aktivity byly navíc obohaceny o týmové aktivity s důrazem na spolupráci, tradiční táborové písně, neopomenutelný táborák, vědomostní soutěže a především pak o navazování a vznik nových vztahů a přátelství.

 

V průběhu programu vznikly čtyři družstva – „Táboráci“, „Chobotňáci“, „Bílí jezevci“ a „Kubíkovi sporťáci“, která pod vedením svých vedoucích soutěžila v průběhu celého týdne o tzv. žetony, jejichž správné seskládání dalo vzniknout tomu snad nejtypičtějšímu sportovnímu znaku – OLYMPIJSKÝM KRUHŮM.

 

Jediným zásadním faktorem, který s námi ne úplně spolupracoval, bylo počasí. Krásné slunečno a ideální sportovní podmínky byly střídány bleskovými letními bouřkami, až nakonec v podstatě dva celé dny byly zcela propršené. Ani v těchto momentech se sportcampisté nenudili. Aktivity jako „INDOOR TURISTIKA“ se staly plnohodnotnou náhradou a jakousi náplastí za neproběhlý naplánovaný výlet na Radhošť. Pokud u někoho i nadále přetrvávalo zklamání z toho, že jsme na Radhošti nebyli, večerní soutěž „BESKYDSKÝ TALENT“ zákonitě musel dát těmto pocitům zapomenout. Můžu Vám garantovat, že víc jsem se v životě mockrát nezasmál a nepobavil… J

 

Konec pobytu se nazadržitelně blížil a na táborníky čekalo samotné vyvrcholení jejich sportovní snahy a úsilí – „OLYMPIÁDA“ – soutěž jednotlivců ve sportovním víceboji, jehož závěr obstarala závěrečná týmová štafeta.

 

Na úplný závěr pobytu, poslední večer, no, spíše noc, bylo připravené závěrečné v průběhu celého tábora nijak nenaznačené překvapení. Noční pátračka, po jejímž úspěšném splnění její účastníci zjistili, jak bude vypadat závěrečná tečka tábora. Všichni po menších či větších komplikacích v pátrání zjistili, že sobotní den po sbalení se z ubytovacího zařízení strávíme v lanovém parku v Rožnově pod Radhoštěm. Myslím, že jako tečka za sportcampem, byly lanovky super volbou!

 

Na těchto řádcích jsem se snažil alespoň ve zkratce popsat, jak jsme se měli, co jsme dělali, ale věřte, že kdo nezažil, ten nepochopí J

 

A pár hlášek na závěr:

            „Má to Kája, má to Kája!“

            „Zeptejte se Bořivoje.“

            „Svačinbába“

 

Úplným závěrem chci upřímně poděkovat všem svým táborovým kolegům i dětem, táborníkům, za možnost prožít s nimi všemi perfektních a neopakovatelných 6 dnů, na které jen velmi těžko půjde zapomenout.

 

za táborový kolektiv Sportcampu Beskydy

Jakub Hřib