Mladší žákyně reprezentovaly na pětiboji ve Zlíně.

29.05.2014 18:06
 
Ve středu 28.5.2014 měla na atletickém stadionu ve Zlíně dostaveníčko družstva mladšího žactva v rámci vypsaného 2. kola soutěží družstev této věkové kategorie. Atletiku Holešov vyrazila reprezentovat dvě děvčata (Adéla Němčíková a Veronika Bártová), která si při zlínském pětiboji odbyla svou závodní atletickou premiéru.
 
Atletické víceboje jsou právem nazývány jako královské disciplíny, každý, kdo do libovolného víceboje nastoupí, musí prokázat svou všestrannost a schopnost zúročit a prodat tréninkem získané dovednosti v co možná nejlepší podobě.
 
Kategorie mladšího žactva si své vícebojařské soupeření odbývá v rámci pětiboje (60 metrů překážek, hod krikeťákem, 60 metrů, skok daleký, 800 metrů). Obě holešovské atletky se popraly se všemi nástrahami pětiboje velmi důstojně, především výkony Adély v překážkovém běhu a skoku dalekém jsou velmi slibným prvozávodním počinem a výhledově dobrou perspektivou do dalšího období. Na druhou stranu, což děvčata sama dobře ví, velké rezervy byly u obou v hodu krikeťákem a závěrečného běhu na 800 metrů. Vzhledem k tomu, že holky začaly pravidelně trénovat v dubnu (!) však nehodnotím toto vystoupení špatně, naopak si velmi vážím toho, jakým způsobem se popraly i s disciplínami, ve kterých zatím mají velké rezervy, dlouhodobějším poctivým trénováním se jejich výkonnost v zatím "strašácích" disciplínách výrazně zlepší!
 
odkaz na výsledky: https://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=20034
 
Jakub Hřib, trenér