Každý druhý start na hradišťských memoriálech byl pro holešovské atlety novým osobákem.

30.04.2017 23:26
 
Sobota 29.4.2017 se na atletickém stadionu v Uherském Hradišti nesla v duchu tradičních memoriálových a rámcových závodů. Otestovat svou aktuální formu na začátku sezony vyrazila i devítičlenná skupina mládežníků Atletiky Holešov.

 

 

Pro zástupce staršího žactva se jednalo o druhý letošní start, přičemž první absolvovali před třemi dny při krajském přeboru, pro závodníky dorosteneckého a juniorského věku to pak byla letošní závodní premiéra. Pro Kristýnu Kocourkovou pak hradišťský závod představoval atletický závodní křest.

 

 

Velmi potěšující skutečností je, že celá polovina všech startů holešovských atletek a atletů byla podtržena vytvořením nových osobních rekordů. (Dva první dosažené výkony zmiňované Kristýny Kocourkové nelze z důvodu neexistence předchozího startu za oficiálně osobní rekord označit.)
Začátek sezony zastihl ve skvělé rychlostní formě Pavla Mynaříka. Ten se poprvé vešel pod 8 sekund na 60 metrovém sprintu (7,72 s), na stopadesátce pak pokořil nejen 19 sekundovou, ale dokonce i 18 sekundovou hranici (17,81 s).
Další, více než půlsekundový, osobák předvedla Sára Vitovská, když poprvé pod 29 sekund stlačila svůj běh na 200 metrů (28,90 s).
Osobáky si zaběhly na osmistovce i Justýna Daňková a Veronika Klapilová. Především ten Justin, vylepšený o bezmála 8 sekund, těsně za hranicí 2:30 min, má svou kvalitu. Škoda jen, že Jusťa neoplývá větší suverenitou a zdravým sebevědomím. Její aktuální běžecké možnosti jsou ještě hluboko pod dvou a půl minutovou hranicí. Verča přidala nový osobní rekord i ve skoku dalekém (4,33 m).
Poslední vylepšení osobních maxim zaznamenali Ondřej Šando a Jiří Šůstal. Ondra o necelé tři metry posunul svůj výkon v oštěpu (34,95 m), Jirka se dokázal ve stejné disciplíně vylepšit o skoro pět metrů oproti loňskému roku (31,75 m) - a to jako dorostenec házel ještě oštěpem o 100 gramů lehčím. Ve skoku dalekém pak Jirka posunul svůj osobák o zhruba půlmetr na nových 5,82 m.

 

 

Všem svěřencům děkuji za předvedné výkony, vzornou reprezentaci klubu a těším se na další závody, kterých nás v nejbližším období čeká víc než dost a na kterých, jak pevně věřím, budou v trendu vylepšování osobních maxim směle pokračovat.
Jakub Hřib, trenér

 

Kompletní výsledky závodu

Výsledky závodníků Atletiky Holešov

Fotodokumentace ze závodu