Holešovští atleti a jejich první letošní závodní zářezy

18.01.2015 17:58
 
V úterý 13. ledna se konaly v otrokovické sportovní hale tradiční atletické závody pro dětské a mládežnické kategorie s příznačným názvem Novoroční hala. Výprava Atletiky Holešov zaznamenala za dobu své existence zatím rekordní účast, když na start závodů postavila celkem 17 závodníků a závodnic.
 
Bylo vypsáno několik věkových kategorií: mladší žactvo, starší a mladší přípravka. Zatímco u obou přípravek se jednalo o víceméně tradiční víceboj, v tomto případě trojboj (překážkový běh, skok daleký, hod raketkou), který je právě dětem v tomto věku vhodně přizpůsoben a jeho cílem je sledovat především jejich sportovní všestrannost, mladší žactvo mělo vypsány dvě už ryze atletické disciplíny, v nichž dosažené výkony jsou zaznamenávány do tabulek. Při otrokovických závodech se tentokrát jednalo o překážkový sprint na 40 yardů a skok vysoký.
 
Právě výškařské výkony mladších žákyň patřily k těm vůbec nejvíce překvapivým. Páté místo Adély Němčíkové se skočenými 120 cm a jen velmi těsně shozenými 125 cm je skvělou vizitkou jejich schopností s výhledem dalšího zlepšování. Z dalších výkonů zaujal, byť při své závodní premiéře, v kategorii mladší přípravky chlapců Petr Greguš a to svým vystoupením v překážkovém běhu, kde obsadil vynikající 4. místo! Mezi děvčaty pak ve skoku dalekém s dosaženým 6. místem vynikla Michaela Petrželová, a to umí podávat výkony o kus lepší, které by v případě opravdu povedeného pokusu braly umístění mezi nejlepšími třemi!
 
Já si však ze své pozice trenéra nesmírně vážím nejen těchto předních umístění, ale opravdu každého výkonu, který mí svěřenci předvedli. Vždyť i závodění je něco, čemu je třeba se učit a je nutné opakovat nespočet, na první pohled třeba i nepovedených, startů, aby se člověk takzvaně vyzávodil a pak podával výkony na hranici svých aktuálních možností, schopností a dovedností.
 
Úsměv na tváři a radost z pohybu je něčím, co žádný rozhodčí změřit nedokáže, ale pro mě je tím nejspolehlivějším měřítkem dobrého a nedobrého sportování dětí a mládeže. Výraz v obličejích holešováků mě přesvědčil o velmi povedené závodní účasti!
 
Jakub Hřib, trenér
 
Výsledky závodů: Výsledky (13.1.2015)