Dvanáctka atletů z Holešova proháněla soupeře v Otrokovicích

26.01.2014 18:13
 
Čtvrtek 23. ledna byl dnem, kdy nedaleké Otrokovice doslova žily dětskou a mládežnickou atletikou. V místní sportovní hale totiž probíhalo Otevřené mistrovství Otrokovic v atletice, kterého se se svou početnou skupinou zúčastnila i Atletika Holešov.
 
V dopoledních hodinách závodily kategorie mladšího a staršího žactva, v nichž byl Holešov zastoupen Veronikou Klapilovou. Verča statečně absolvovala nelehký čtyřboj (sprint na 40 yardů, 40 yardů překážek, skok daleký a vrh koulí). V jednotlivých disciplínách kategorie starších žaček, do níž patří, závodilo vždy kolem 30 atletek z celého Zlínského kraje. Svým vystoupením, především v nejvíce vydařeném skoku dalekém, Verča potvrdila své kvality a předvedené výkony jsou slibnou předzvěstí jejich možností a výkonnosti hlavně na závody v  jarním a letním období.
 
Odpoledne následně patřilo kategoriím mladším, atletickým přípravkám. V těchto kategoriích měla Atletika Holešov hned 11 želízek v ohni, přičemž pro 10 z nich to byla atletická závodní premiéra. Vzhledem k tomu, že to pro závodníky bylo zcela nové prostředí, navíc hala byla doslova "našlapána" závodníky atletických přípravek většiny atletických oddílů a klubů Zlínského kraje (závodilo přes 200 dětí), samotné základní zorientování se v rozmístění jednotlivých disciplín po hale, harmonogram jejich průběhu apod., byly první zkouškou pro všechny holešovské reprezentanty. Druhou zkouškou pak byl samotný sportovní průběh závodů.
 
Pro všechny děti závodící v kategorii mladších (ročníky narození 2005 a 2006) a starších (ročníky narození 2003 a 2004) přípravek byl připraven atletický trojboj (sprint na 40 yardů, skok daleký a hod tenisákem). Nejlepšího umístění v rámci trojboje dosáhl Petr Podvala v kategorii mladších přípravek chlapců, která byla s více než 40 závodníky nejpočetněji zastoupenou kategorií celých závodů, a to svým umístěním v nejlepší desítce. Dalšími velmi dobře se prezentujícími atlety v kategorii mladší přípravky chlapců byli David Hanslík, Daniel Kupka, Adam Brázdil, Lukáš Chaloupek, Ondřej Kolařík a Václav Pořízka. Nelehkou závodní premiéru si odbyla ve stejné věkové kategorii mladší přípravky mezi děvčaty i Veronika Sedlářová, která měla všechno oproti svým chlapeckým kamarádům složitější v tom, že z Holešova byla v dané skupině jedinou zástupkyní, přesuny mezi disciplínami a další nezbytnosti v průběhu závodů tedy musela řešit sama.
 
V kategorii starší přípravky jsme měli zastoupení díky Janu Sedlářovi, Stanislavu Špirkovi a Vojtěchu Lochmanovi. Hoši závodili v konkurenci už většinou daleko zkušenějších atletů domácích Otrokovic, Uherského Hradiště, Zlína, Kopřivnice, Vsetína a Valašského Meziříčí, závodníků, kteří se královně sportu věnují delší dobu, vystoupení "Holešováků" však bylo ukázkou bojovného výkonu na hranici jejich současných možností, což je potvrzením jejich zodpovědného přístupu ke sportování a tedy i velkým výhledovým předpokladem do dalšího sportovního snažení.
 
Jako trenér chci vyjádřit velké poděkování a ocenění všem atletům a atletkám, kteří reprezentovali Atletiku Holešov na těchto závodech, a to jednak za velmi pěkné výkony, které předvedli a které, jak bylo uvedeno, byly pro většinu těmi vůbec prvními atletickými závodními zkušenostmi a především pak za naprosto bezproblémové disciplinované a ukázněné chování v průběhu závodů, které ocenili i uznávaní trenéři ostatních klubů.
 
 
Výsledky - žactvo
 
Výsledky - přípravky
 
společné rozběhání
 
společné rozběhání
 
společná rozcvička
 
soustředění před sprinterským během na 40 yardů
 
skok daleký
 
hod tenisákem