Dětští atleti z Holešova byli poprvé na závodech.

11.12.2013 22:38

 

Dvě po sobě jdoucí úterý, 3. a 10. prosince, se v Otrokovicích konaly halové atletické závody pro dětské a mládežnické kategorie. Na obou závodech jsme i my měli své zastoupení.
 
V úterý 3.12. byly vypsány kategorie pro děti narozené v letech 2004 a mladší. Závodu se nakonec po onemocnění několika kamarádů zúčastnil jediný holešovák, David Hanslík. Ten startoval v kategorii PŘÍPRAVKA, která byla se čtyřmi desítkami závodníků z atletických klubů celého Zlínského kraje nejpočetněji zastoupenou kategorií v rámci celých závodů. Účastníci postupně porovnali své dovednosti a aktuální výkonnost ve třech disciplínách (překážkový běh, skok do dálky z místa a hod medicinbalem). Pro Davida to byla první závodní zkušenost a jeho vystoupení lze označit jako velmi povedené. Mezi závodníky byly v jednotlivých disciplínách i celkovém hodnocení trojboje minimální rozdíly. David se svými výkony umístil přesně v polovině výsledkové listiny.
 
Následující týden, v úterý 10.12., se na stejném místě konaly závody pro kategorie starší, konkrétně pro atlety a atletky narozené v letech 2000 až 2003. Atletika Holešov měla celkem čtyři želízka v ohni. Stejně jako v předchozím týdnu byl i tentokrát pro závodníky připraven atletický trojboj, tentokrát ve složení disciplín sprint na 40 yardů, skok daleký a hod tenisovým míčkem. Všechna čtyři děvčata, která startovala za Holešov, si na těchto závodech odbyla svou závodní premiéru a celkově ji lze hodnotit jako velmi zdařilou, některými výkony až překvapivě úspěšnou.
 
V kategorii mladších žaček (ročníky narození 2000 a 2001) se velmi srdnatě prala Adriana Zelená, která svým vystoupením především ve skoku dalekém příjemně překvapila. Objektivně je však třeba přiznat, že v rámci absolutní výkonnosti zatím nebyla schopna konkurovat soupeřkám, které se atletice systematicky věnují již několik let a kategorie mladšího žactva tak pro ně už má charakter závodních ambicí.
 
V kategorii starší přípravky (ročníky narození 2002 a 2003) jsme měli trojí zastoupení, jmenovitě Evu Ševčíkovou, Justýnu Daňkovou a Simonu Zelenou. Všechna tři děvčata podala výkony na hranici svých momentálních schopností, což je důkazem závodního ducha, tedy velmi dobrým příslibem do dalšího atletického snažení. Za zdůraznění jistě stojí výkon Simony Zelené, která svým výkonem v hodu tenisovým míčkem statečně sekundovala nejlepším, stejně jako ve sprinterském běhu na 40 yardů, kde na nejrychlejší ztratila zhruba půlvteřinu. Justýna a Eva v celkových výsledcích tolik úspěšné nebyly, přesto všechny disciplíny úspěšně absolvovaly se ctí. Po dvouměsíčním postupném seznamování se s atletikou jsou výkony a především přístup všech velmi dobrým odrazovým můstkem do dalšího trénování i závodění.
 
Všechny reprezentanty Atletiky Holešov chválím za zodpovědný přístup k závodům a do dalšího období jim přeji stávající tréninkovou píli a především trpělivost, protože jedině trpělivou cestou lze dosahovat zasloužených výkonů.
 
Jakub Hřib, trenér

 

Výsledky - Otrokovice (3.12.2013)
Výsledky Otrokovice (10.12.2013)